FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt

Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. Vooral in het noorden en in de kustgebieden komen enkele buien voor, aan zee met een kleine kans op onweer. Verder landinwaarts is het op de meeste plaatsen overwegend droog, maar ook daar is kans op een enkele bui. De minima lopen uiteen van 12°C aan de kust tot 7°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is zwak, aan de kust matig maar in het noordelijk kustgebied aanvankelijk vrij krachtig.

Overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Vooral in de noordelijke helft komen enkele buien voor. De maxima liggen rond 18°C. De wind is westelijk, overwegend matig.

In de nacht naar maandag zijn er naast een enkele bui ook flinke opklaringen waarin mist of enkele mistbanken kunnen ontstaan. De west- tot zuidwestelijke wind neemt af naar zwak, langs de kust matig en draait in de loop van de nacht naar zuid tot zuidwest. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond 11°C in het westen tot lokaal 6°C landinwaarts.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden maar ook perioden met zon, lokaal kan er een enkele bui vallen. In de middag komt er van het westen uit steeds meer hoge bewolking voor. De middagtemperatuur varieert van 18°C in het noorden tot 21°C in het zuiden van het land. De wind wordt west tot zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Maisveld in de zon, 2 jaar geleden
Maisveld in de zon, 2 jaar geleden

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.