Bingham en Ding moeizaam naar tweede ronde WK snooker

Ding Junhui en Stuart Bingham hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK Snooker. Ding won in een spannende wedstrijd met 10-9 van Mark King, terwijl voormalig wereldkampioen Bingham met 10-7 van Ashley Carty.

Bingham begon vanmorgen met een 5-4 voorsprong tegen Carty, die drie kwalificatiewedstrijden wist te winnen. Bingham, de wereldkampioen van 2015, begon erg sterk aan de tweede sessie, met onder meer een century break van 109 in het eerste frame van de dag en in het tweede frame leek Bingham op weg naar maximum break 147, maar ging in de fout op de dertiende rode bal. Ook de tweede volgende frames wist de regerend Masters-kampioen overtuigend te winnen.

Bingham had nog maar een frame nodig voor de volgende ronde, maar na de mid-session interval was Bingham het helemaal kwijt. Carty, die zijn debuut maakte op het WK, wist daarvan te profiteren en pakte drie frames op rij. Toch was het Bingham die in het zeventiende frame alsnog de winst pakte met een break van 82. In de tweede ronde neemt Bingham het op tegen de winnaar van het duel tussen Mark Williams en Alan McManus.

Ook Ding heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WK Snooker. Ding begon aan de tweede sessie met een 5-4 voorsprong en ook in de tweede sessie wist King goed tegenstand te bieden. Tot aan het veertiende frame (7-7) ging het gelijk op tussen de beide snookerspelers, waarna Ding sinds lange tijd weer eens twee frames voorsprong nam.

King knokte zich terug in de wedstrijd en dwong een decider af, al had hij in het achttiende frame daarvoor wel een fluke van roze voor nodig om het beslissende frame af te dwingen. In het negentiende en laatste frame van de wedstrijd kregen beide spelers hun kansen, maar uiteindelijk wist Ding de wedstrijd te winnen. In de tweede ronde volgt mogelijk een duel met Ronnie O'Sullivan, al moet de vijfvoudig wereldkampioen dan wel winnen van de Thai Thepchaiya Un-Nooh.