Judd Trump komt met de schrik vrij op WK snooker

Judd Trump is vrijdag met de schrik vrijgekomen op de openingsdag van het wereldkampioenschap snooker. Hij stond lang achter, maar won uiteindelijk met 10-8 van Tom Ford. 

Ford debuteerde op dit WK en won kram direct op voorsprong met een break van 97. In het derde frame werd een blackballgame gewonnen door Ford, waardoor het 0-3 was. Trump stootte vervolgens 104 van tafel en verkleinde zijn achterstand. Het was zijn 99e century van het seizoen. Ford liep vervolgens uit naar 2-5 met onder andere een break van 140. Met breaks van 53 en 61 kwam terug tot 4-5. De titelverdediger ging de avondsessie in met een achterstand. 

Het spel van beide spelers was niet geweldig. Beide spelers gaven veel cadeautjes weg, maar deze werden vervolgens niet altijd uitgepakt. Ford pakte ook het eerste frame van de avondsessie, waarna Trump bij 6-6 op gelijke hoogte kwam. Met een break van 70 kwam Juddernaut zelfs voor het eerst voorsprong. Het werd 7-7, waarna Trump 131 wegspeelde. Trump is de tweede speler, na Neil Robertson in 2014/2015, die in één seizoen meer dan honderd centuries maakte.     

Trump kwam op 'matchpoint', waarna Ford met een break van 69 nog even van zich liet horen. Trump maakte het vervolgens af en won de partij met 10-8. In de volgende ronde Yan Bingtao of Elliot Slissor. 

Er waren nog drie andere wedstrijden die allen zaterdag zullen worden afgemaakt. Stuart BIngham staat met 5-4 voor tegen Asley Carty. Ding Junhui leidt met dezelfde cijfers tegen Mark King en Alan McManus heeft een nipte 5-4 voorsprong op Mark Williams. Vrijdag zat er nog een beetje publiek in The Crucible. De Britse regering besloot echter vanwege stijgende covidcijfers, dat er toch geen publiek meer bij sportevenementen mocht zijn. Het WK snooker was een testevent met een beperkt aantal toeschouwers. 

Programma WK Snooker dag II (Nederlandse tijden)

11:00 David Gilbert v Kurt Maflin
11:00 Stuart Bingham 5 v 4 Ashley Carty
15:30 John Higgins v Matthew Stevens
15:30 Ding Junhui 5 v 4 Mark King
20:00 Kyren Wilson w/o v ... Anthony Hamilton  Hamilton trok zich op het laatste moment terug, waardoor Wilson al door is naar de tweede ronde. 
20:00 Mark Williams 4 v 5 Alan McManus