Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 25

Week drie sinds de bioscopen weer open zijn! De grote titels tussen de filmreleases laten nog even op zich wachten; de gedoodverfde openingsklapper Tenet, die over een maand zou verschijnen, is twee welen uitgesteld, waardoor - zoals het er nu voor staat, althans - Disney's Mulan-remake de eerste 'grote' titel wordt.

Maar wat is er nu al te zien? De nieuwe van Pablo Larrain, een film met de dochter van Diana Ross en een fijne actiefilm met Aaron Eckhart in de hoofdrol, bijvoorbeeld.

Line of Duty

Frank Penny (Eckhart) is een politieagent die op zoek is naar verlossing. Wanneer de 11-jarige dochter van de politiechef wordt ontvoerd, zet Frank alles op het spel om haar te redden. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de jonge journaliste Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Terwijl de stad toekijkt, beginnen Frank en Ava aan een race tegen de klok.

Ema

De nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon. De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden

The High Note

Grace Davis (Tracee Ellis Ross) is een superster in de overweldigende muziekscene van Los Angeles. Zowel haar talent als haar ego zijn tot ongekende hoogtes gestegen. Maggie (Dakota Johnson) is haar trouwe assistente, die non-stop met de meest uiteenlopende klusjes bezig is, maar er nog steeds van droomt om ooit muziekproducent te worden. Als de manager van Grace (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die haar carrière een andere wending kan geven, komen Maggie en Grace met een plan dat hun levens voorgoed kan veranderen.

About Endlessness

Met About Endlessness vult Roy Andersson zijn oeuvre aan met een reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit. De Zweedse meester laat de kijker rondzwerven in zijn film, als in een droom, begeleid door een Sjeherazade-achtige vertelster. Aan alledaagse momenten wordt evenveel waarde gegeven als aan historische gebeurtenissen: een stel zweeft over een door oorlog verwoest Keulen; op weg naar een verjaardagsfeestje stopt een vader in de stromende regen om zijn dochtertjes veter te strikken; tienermeisjes dansen in de zon buiten een café; een verslagen leger marcheert naar een krijgsgevangenenkamp. Als in een caleidoscoop presenteert About Endlessness zowel ode als klaagzang op wat oneindig menselijk is, een verhaal over de kwetsbaarheid van het bestaan.

Big Trip

De schrijver van Madagaskar brengt met Big Trip een nieuw dierenspektakel in 3D naar het witte doek. Een onhandige ooievaar bezorgt de schattige baby Panda op het verkeerde adres. Beer, Eland, Tijger en Konijn vangen baby Panda op, en beginnen aan een spannende tocht vol hilarische momenten! Zal het hen lukken om baby Panda veilig thuis te brengen?

Martin Margiela: In His Own Words

Een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd. In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. De kleding stond centraal, niet zijn persoon. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan. Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in de ze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet. Diverse kopstukken uit de modewereld komen aan het woord, van Jean-Paul Gaultier tot Lidewij Edelkoort. De Vlaamse band dEUS tekent voor de zinderende soundtrack.