Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 24

Went het al? Weer naar de film? De bioscopen ontvangen sinds vorige week weer bezoekers en verkochten op de eerste dag al meteen voorstellingen uit. En inmiddels zijn er ook nieuwe films te zien, al blijft het ook deze week bij bescheiden titels die normaal gesproken de gaatjes tussen de succesnummers vullen. Ook deze week dus volop kans om eens iets te ontdekken wat je anders misschien zou overslaan!

Proxima
De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

Rundfunk: Jachterwachter
De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

Ghost Tropic
Na een lange werkdag valt de 58-jarige Khadija in slaap in de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, ziet ze geen andere optie dan te voet naar huis terug te keren. Op haar nachtelijke dwaaltocht door Brussel wordt Khadija gedwongen om hulp te vragen, en hulp te bieden, aan de andere bewoners van de nacht.

Scandalous: The Untold Story Of The National Enquirer
Deze documentaire vertelt over het beruchte tabloid The National Enquirer; een krant met entertainment roddels en nieuws over beroemdheden die in Amerikaanse supermarkten werd verkocht.

My Hero Academia: Two Heroes
De jonge helden-in-opleiding van My Hero Academia beleven in My Hero Academia: Two Heroes een wilde rit wanneer schurken de stad I-Island bedreigen. Deku en All Might ontvangen een uitnodiging voor I-Expo, 's werelds toonaangevende tentoonstelling van unieke skills en de nieuwste hero-items. Totdat ineens het geavanceerde beveiligingssysteem van I-Expo gehackt wordt door schurken en All Might gevangen zit in hun sinistere plan. Het is een serieuze bedreiging voor de heldenmaatschappij, en de hoop op redding ligt in de handen van de nieuwe generatie helden. My Hero Academia: Two Heroes is een in 2018 verschenen animefilm die gebaseerd is op de manga My Hero Academia van Kōhei Horikoshi. De speelfilm is geregisseerd door Kenji Nagasaki en verscheen in de zomer van 2018 in Japan in de bioscopen. Dit deel verschijnt alsnog in Nederland in aanloop naar de release van het tweede, nieuwe deel – My Hero Academia: Heroes Rising dat aankomende zomer verwacht wordt.