ISU zet definitieve streep door uitgestelde schaatswk's van 2020

De internationale schaatsunie (ISU) heeft de uitgestelde wereldkampioenschappen van afgelopen winter definitief geschrapt. De WK's Shorttrack, Kunstrijden en Synchroonschaatsen konden niet worden verreden vanwege het coronavirus, maar zouden mogelijk aan het begin van het nieuwe seizoen worden ingehaald. Dat scenario is nu van de baan.

De beslissing is donderdag genomen op een online vergadering van de ISU-raad. Tijdens het overleg is de conclusie getrokken dat een uitstel van de 'lopende' wereldkampioenschappen niet mogelijk is. In de februari werd het WK Shorttrack afgelast, die half maart in Seoul plaats zouden vinden. Daarna volgde het WK Kunstrijden (16-22 maart in Montréal) en het WK Synchroonschaatsen (3-5 april in Lake Placid).

Op 28 april zal het hoofdbestuur van de ISU, onder leiding van voorzitter Jan Dijkema, opnieuw vergaderen. Dan gaat het onder meer over de gevolgen van de coronacrisis voor de wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen. "Het doel is om alle opties uit te werken die geschikt zijn voor de verschillende scenario's en zodoende de onzekerheid tot het strikte minimum te beperken", laat de ISU in een verklaring weten.

Het eerstvolgende WK Shorttrack staat voor maart 2021 in Rotterdam Ahoy op het programma.