E3-gamebeurs wordt mogelijk geannuleerd

Volgens Bloomberg gaat de Electronic Entertainment Expo, de E3, een gameconferentie die normaal in juni in Los Angeles plaatsvindt niet door. De beurs wordt geannuleerd vanwege zorgen over het coronavirus.

Volgens ingewijden wordt de annulering om 17.30 uur Nederlandse tijd door de organisatie Entertainment Software Association bekendgemaakt. De ESA schreef dinsdag in een memo aan partners dat het de opties voor een online E3-evenement onderzoekt.

E3 is het grootste evenement van de gamingindustrie waar normaal nieuwe hardware- en softwareaankondigingen worden gedaan. Dit jaar zouden we waarschijnlijk meer te weten te komen over de nieuwe consoles van Microsoft en Sony, al heeft Sony al eerder aangegeven niet te komen omdat ze hun eigen moment willen hebben voor de PlayStation 5. Veel ontwikkelstudio's en uitgevers zijn op de beurs te vinden om aanwezige pers en publiek meer informatie te geven over hun games.

De ESA zwijgt nog over dit gerucht. Een week geleden gaf de organisatie nog aan dat de beurs door zou gaan en dat ze de ontwikkelingen omtrent Corona nauw in de gaten houden. Onder andere uitgever Digital Devolver geeft via Twitter aan dat je je vliegticket en hotel maar beter kunt annuleren. Dat wordt streamen.

Update: Inmiddels heeft ESA de E3 officieel geannuleerd, met oog op de gezondheid en veiligheid van personeel en bezoekers omwille van het coronavirus. Dit jaar hebben we dus geen E3 met persconferenties, gameplay-demo's en interviews. De ESA onderzoekt de mogelijkheid om er een digitaal evenement van te maken, maar of dat plan van de grond komt is nog afwachten.