Nieuwe informatie onthuld over Animal Crossing: New Horizons

Nintendo heeft een nieuwe Direct uitgebacht voor Animal Crossing: New Horizons dat op 20 maart exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. In de video kom je alles te weten wat je als potentiële koper van het Eilandleven-pakket zou moeten weten om te beginnen: een introductie van het nieuwe eilandleven, informatie over het bezitten van je eigen huis, nieuwe buren, het vormen van het landschap, ontdekkingstochten, doe-het-zelven en meer.

Het is een hele opsomming, nieuw voor de serie is:

 • Leven op het eiland: Het eiland is een baken van rust. Omdat het eiland onbewoond is, kan iedereen er een nieuw leven opbouwen en beginnen bij de basis. De tijd verstrijkt minuut na minuut, de vier seizoenen wisselen elkaar af en de dag-en-nacht-cyclus is hetzelfde als in het echte leven.
 • Doe-het-zelven: Door bepaalde materialen te verzamelen op het eiland, kunnen eilandbewoners veel spullen maken, waaronder allerlei gereedschappen en meubels. In doe-het-zelfworkshops kun je leren hoe je deze spullen moet maken aan de hand van doe-het-zelfplannen. Als je genoeg ervaring opdoet met het doe-het-zelven, kun je zelfs leren hoe je de door jou gemaakte spullen kunt opleuken met andere kleuren of aanpassen met eigen ontwerpen.
 • NookPhone: Nook Inc. zal je van enkele basisbenodigdheden en diensten voorzien, zoals je eigen NookPhone. Dit handige apparaat heeft apps zoals een camera en een plattegrond en na verloop van tijd zullen er meer apps worden toegevoegd. Met de camera kun je overal op het eiland leuke kiekjes maken en zelfs hippe filters gebruiken.
 • Nook-miles: Als je je als speler graag specifieke doelen wilt stellen, is Nooks milesprogramma echt iets voor jou. Voltooi bepaalde uitdagingen en betaal het Eilandleven-pakket stapje voor stapje af met de miles die je daarbij verdient. Als je het pakket al volledig hebt afbetaald, kun je miles inwisselen voor mooie in-game beloningen. Deze beloningen variëren van Nook Inc.-merchandise en nuttige voorwerpen tot tickets waarmee je naar andere eilanden kunt reizen.
 • Buurten bij de buren: Met het Eilandleven-pakket van Nook Inc. kunnen tot wel acht spelers op één eiland wonen.* In de spelstand Buurten kan een speler tot wel drie andere spelers optrommelen, zodat je met z’n vieren over het eiland kunt banjeren. De initiatiefnemer wordt aangewezen als de leider en de andere spelers zijn de volgers. Het is heel eenvoudig om van leider te wisselen, zodat iedereen aan de beurt kan komen. Beestjes of voorwerpen die door volgers worden opgepakt, worden bewaard in een recyclekist in de servicebalie. Vergeet die spullen later dus niet op te halen.
 • Het land vormen: Je kunt rivieren oversteken met behulp van een polsstok en hoger gelegen stukken land bereiken door een ladder te plaatsen, maar je kunt ook bruggen en hellingen aanleggen om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Zodra je eiland volledig is geconstrueerd, krijg je een vergunning waarmee je je eigen paden mag aanleggen en het land op grotere schaal mag vormen, van het uitgraven van rivieren tot het bouwen en slopen van kliffen.
 • Eilandtripjes: Met deze “verrassingsreisjes” weet je nooit waar je naartoe vliegt. Het is maar net waar de piloot zin in heeft. Zodra je op een eilandje bent aangekomen, kun je je ogen de kost geven. Bovendien mag je alles meenemen wat je vindt, zoals materialen en beestjes!
 • NookLink: NookLink is onderdeel van Nintendo Switch Online en stelt spelers in staat om met een smartphone QR-codes van eigen ontwerpen te scannen die gemaakt zijn in Animal Crossing: New Leaf of Animal Crossing: Happy Home Designer. Vervolgens kan zo’n eigen ontwerp worden gedownload en in Animal Crossing: New Horizons worden gebruikt. Ook kun je, als je bent verbonden met het internet, via de Nintendo Switch Online-app met vrienden praten die Animal Crossing: New Horizons ook hebben door je smartphone te gebruiken als toetsenbord of om mee te voicechatten. NookLink zal in maart worden uitgebracht.
 • Gratis updates: Na de release van de game worden er gratis updates uitgebracht. Zo zullen er gedurende het jaar diverse speciale evenementen worden georganiseerd waar je gratis aan kunt deelnemen. De eerste gratis update wordt al op 20 maart, op de dag van de release, uitgebracht. Als je deze update installeert, kun je in april Konijnendag vieren
 • Nieuwe faciliteiten: Naarmate je je eiland verder ontwikkelt, zullen er meer faciliteiten worden gebouwd. Hierbij kun je denken aan een museum waarin de prachtige flora en fauna van het eiland tentoongesteld kan worden, een winkel waar je meubels en spullen kunt kopen die je zelf niet kunt maken, een kleermakerij voor de hipste modeartikelen en een kampeerplek waar je gasten kunt uitnodigen voor recreatieve doeleinden.
 • Toerisme en activiteiten: Niet alleen nieuwe bewoners, maar ook toeristen zullen wel oor hebben naar een bezoekje aan je prachtige eiland. Toeristen worden altijd met open armen ontvangen. Ze verkopen bijvoorbeeld unieke spullen die niet op het eiland gemaakt kunnen worden. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan evenementen, zoals vistoernooien en de Beestjesbeker, die in de loop van het jaar worden georganiseerd. Via gratis updates worden er regelmatig nieuwe evenementen en personages geïntroduceerd in Animal Crossing: New Horizons.
 • Ondersteuning voor amiibo: Animal Crossing: New Horizons heeft ondersteuning voor amiibo-figuurtjes en amiibo-kaarten uit de Animal Crossing-serie. Je kunt deze bekende gezichten ook uitnodigen voor een bezoekje aan Fotopia, alwaar je leuke fotoshoots kunt organiseren met je favoriete personages.
 • Als je Animal Crossing: Pocket Camp voor mobiele apparaten én Animal Crossing: New Horizons hebt, ontvang je in beide games speciale voorwerpen. Later geven we hierover meer informatie op de Twitter-account van Animal Crossing.