FOK! Wat een weer: wisselvallig, maar geen storm voorlopig

Mogguh!

Dat viel best mee gisteren. Het was geen stralende dag, maar op veel plaatsen bleef het droog. Alleen in het noorden vielen nog enkele lichte buien. De avond was een beetje druilerig. 

Vandaag hebben we dan een grijze dag. We zitten in de warme sector en dat betekent temperaturen van 8 tot ruim 12 graden. Het warmst in het zuiden. Overdag valt er af en toe een spatter, maar dat stelt niet veel voor. Het is wachten op het koufront. Dat is veel actiever. Aan het einde van de middag gaat het dan enige tijd licht tot matig regenen, en bij passage van het front komt zware regenval voor. Dit gaat zich organiseren in een lijn. Dit zagen we al vaker de laatste tijd. Tijdens passage kan er in 10 minuten tijd zo'n 5 tot 10 mm regen naar beneden komen. Ik denk dat men daar wel enigszins nat van gaat worden. Het gaat echter wel snel. Binnen een paar uur trekt het front van west naar oost.

Ook de wind laat van zich horen. Een groot deel van de dag valt het relatief wel mee met een matige tot krachtige wind, maar het is opnieuw het front waarop de wind even flink aanwakkert. Langs de kust tot stormachtig en in het binnenland tot krachtig. Ook komen er zware windstoten voor.

In grote lijnen verandert er de komende tijd heel weinig. De westcirculatie blijft nadrukkelijk haar stempel op ons weer drukken. Soms zit er even een betere dag tussen, zoals vrijdag. Dan blijft het droog en schijnt de zon met momenten.

Het weekend staat weer in het teken van regen en wind, echter tot storm komt het niet, al waait het wel fors.

En zo hobbelen we naar de lente toe.

Auf Wiedersehen!  

Meer weer op FOK!

Berlizo (Foto: vriend van qltel)
Nog een mooie zonsondergang uit Berlijn. (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.