Tweede Six Nations-zege Frankrijk en Ierland, Engeland klopt Schotland

De tweede speelronde van het Six Nations-kampioenschap heeft voor de Franse rugbyers niet voor al te grote problemen gezorgd. In het Stade de France bezorgde de ploeg Italië de 24e opeenvolgende Six Nations-nederlaag: 35-22, nadat Frankrijk de openingswedstrijd een week eerder al met 24-17 van Engeland won.

Ierland opende met een 19-12 zege op Schotland en trad in ronde twee aan tegen Wales. De titelverdediger kwam geen moment echt lekker in het spel en slechts een late try beperkte de schade nog een beetje, maar dankzij tries van Jordan Larmour, Tadhg Furlong, Josh van der Flier en Andrew Cnway wonnen de Ieren vrij overtuigend met 24-14.

In Edinburgh kreeg Schotland bezoek van aartsrivaal Engeland en dat werd geen duel van hoge scores. Owen Farrell trapte de Engelsen al vroeg op voorsprong, Adam Hastings trok de stand met een penalty gelijk. Tien minuten voor tijd brak Ellis Genge door voor een Engelse try, waarna Farrell de conversie en een paar minuten later de beslissende penalty tussen de palen trapte: 6-13.

Frankrijk en Ierland staan bovenaan met twee zeges, Wales en Engeland volgen met één overwinning en Schotland en Italië moeten hun eerste zege nog pakken.