Spookje van Fallon Sherrock duurt voort; Van den Bergh gooit hoogste gemiddelde

Fallon Sherrock heeft ook haar tweede partij op het wereldkampioenschap darts gewonnen. De 25-jarige Sherrock was na Ted Evetts ook te sterk voor Mensur Suljovic: 3-1.

Fallon Sherrock is de koningin van het darts. Nadat ze deze week als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het WK won, werd ze vanavond als een held in Alexandra Palace onthaald. Tegen Mensur Suljovic wordt ze toegejuicht en toegezongen.

Als Sherrock in de eerste set van een 2-0 achterstand terugkomt tot 2-2 volgt een bierdouche in de zaal. Nog meer bier gaat in de lucht bij haar eerste 180. Als het niet gekker kan in Ally Pally overtreft het publiek dat vanavond voor de nieuwe dartsheld. Helemaal als de Engelse ook de eerste set binnensleept. Suljovic lijkt niet met de situatie om te kunnen gaan. 

Suljovic pakt nog de tweede set, maar is geen moment op zijn gemak. Zo krijgt hij drie pijlen voor de derde set, maar onder het gejoel missen ze doel. Sherrock staat al snel weer voor. Deze keer geeft ze het niet meer weg. Na de kerst wacht in de derde ronde nu Chris Dobey. 

Er waren nog twee andere partijen. Daryl Gurney had geen moeite met Justin Pipe. Het werd 3-0. Glen Durrant won met dezelfde cijfers van Damon Heta. 

Update 08.00 uur. 

Dimitri van den Bergh heeft zich als laatste speler geplaatst voor de derde ronde op het WK. De Belg speelde een sublieme partij tegen Josh Payne en zegevierde met 3-0 in sets. Met een gemiddelde van 103.81 zette Van den Bergh het hoogste gemiddelde van het toernooi neer. Ook op de finishes was The Dreammaker ijzersterk met een finishpercentage van 53 procent.