FOK! Wat een weer: wisselvallig

De ochtend start tamelijk koud met plaatselijk lichte vorst en mistbanken. In de loop van de ochtend lossen de mistbanken op en er zijn dan zonnige perioden. Alleen in het (uiterste) noorden komt meer bewolking voor en daar valt mogelijk nog een bui. De middagtemperatuur komt uit op zo'n 8°C. De zwakke tot matige wind komt uit een zuidelijke richting, maar in de zuidelijke helft van het land komt de wind uit een oostelijke richting.

Komende nacht verloopt in eerste instantie vrij helder en plaatselijk ontstaat mist. In de loop van de nacht komt er wel meer sluierbewolking voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C aan zee tot -2°C in het binnenland. De wind is zuidelijk en zwak.

Maandagochtend neemt de bewolking verder toe en in de middag gaat het van het westen uit regenen. In de avond wordt de regen buiig van karakter en kan er lokaal onweer voorkomen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 7°C. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. Later in de middag draait de wind vanuit het westen naar zuidwest tot west. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Het was mooi weer in Haarlem... (Foto: Stephan5)
Het was mooi weer in Haarlem... (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.