Russische iPhone-gebruiker klaagt Apple aan omdat hij homo is geworden

Een Russische man, ene D. Razumilov,  heeft Apple aangeklaagd nadat hij 69 GayCoins op een cryptocurrencybetalings app op zijn iPhone had ontvangen met daarbij een Engelstalige boodschap die hij interpreteerde als: “Oordeel niet zonder het te proberen”. Razumilov: “Ik dacht inderdaad, hoe kan ik iets beoordelen zonder het te proberen? Ik besloot om een relatie met iemand van van hetzelfde geslacht uit te proberen”.

Nu twee maanden later, heeft hij een vaste relatie met iemand van hetzelfde geslacht en kan er naar eigen zeggen niet meer uitkomen, blijkens de klacht die woensdag werd gepubliceerd door de rechtbank. Hij zou niet weten hoe hij het aan zijn ouders moet uitleggen en is van mening dat, nadat hij de bewuste boodschap ontvangen had, zijn leven er alleen maar slechter op is geworden en dat het nooit meer normaal zal zijn.

Hij beschuldigt Apple er nu van dat ze hem op 'manipulatieve wijze gedwongen hebben om homo te worden' en eist een schadevergoeding van 1 miljoen Roebel (omgerekend zo'n slordige 14.000 euro) voor de opgelopen morele schade. Een eerste hoorzitting staat gepland voor 17 oktober.