Luiten eindigt in middenmoot op Wentworth; titel naar Willett

Joost Luiten heeft zich een week na het KLM Open niet kunnen meten met de besten in het BMW PGA Championship op Wentworth. De Nederlander eindigde in het toonaangevende toernooi van de Europese Tour in het Engelse Virginia Water als gedeeld 31ste met 285 slagen, 3 onder par. Hij noteerde een slotronde van 72 slagen, met op de kaart drie birdies tegenover een bogey en een double bogey.

De zege ging naar de Engelsman Danny Willett, die na een laatste ronde van 67 slagen uitkwam op een totaal van 268, twintig onder par. Hij bleef de Spaanse nummer zes van de wereld, Jon Rahm, drie slagen voor. Willett incasseerde een winstbonus van ongeveer 1 miljoen euro.  De Engelsman won in 2016 verrassend The Masters. Daarna kreeg de Engelsman nauwelijks de bal in de hole. Een jaar geleden miste Willett op Wentworth de cut en vond hij zijn naam pas terug op de 462ste plaats van de wereldranglijst. Afgelopen jaar ging het weer een stuk beter. HIj won de World Tour Championship in Dubai en daar voegde hij dit jaar een twaalde plaats in het U.S. Open en een zesde plaats in The Open aan toe.

De Zuid-Afrikaan Chistiaan Bezuidenhout (68) werd derde op -16 en bleef het Amerikaanse duo Billy Horschel (65) en Patrick Reed (66) een slag voor. Luiten eindigde vorige week in het KLM Open als tiende. De Bleiswijker was met die klassering in het toernooi dat hij twee keer won niet tevreden. In Wentworth hoopte hij tot lagere scores te komen, maar ook in Engeland was het putten niet zijn sterkste kant. De opening van 68 was goed, maar hij wist in de ronden daarna niet door te pakken.