Uitslag Vitesse - PEC Zwolle

Vitesse heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 gewonnen. Door de zege zijn de Arnhemmers minimaal voor één dag koploper in de Eredivisie. Voor de wedstrijd werd de deze week overleden voormalig Vitesse-speler Dejan Curovic herdacht.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Aan de kant van PEC misten Flemming en Thy beide een goede voorzet van Hamer. Linssen kreeg namens de thuisclub enkele kansen.

Het openingsdoelpunt viel pas na rust. Reijnen maakte in het strafschopgebied van PEC hands. De strafschop van Matavz werd gestopt door doelman Mous maar door te vroeg inlopen kreeg Matavz een tweede kans. Zijn tweede strafschop was wel raak.

Ruim tien minuten later maakte Karavajev 2-0. In de slotfase gooide Linssen met het derde Arnhemse doelpunt de wedstrijd definitief op slot.