Mogelijk einde seizoen voor Dumoulin vanwege knieblessure

Het herstel van de knieblessure van Tom Dumoulin verloopt nog niet voorspoedig en mogelijk komt daardoor de rest van het seizoen in gevaar. Uit een mri-scan is gebleken dat de kniepees beschadigd is. De Limburger liep zijn blessure op bij een valpartij in de Ronde van Italië.

Door de blessure kan en mag Dumoulin momenteel niet voluit trainen. Omdat niet duidelijk is hoe lang het herstel nog zal duren is deelname aan de Ronde van Spanje en het WK mogelijk uitgesloten.

Tom Dumoulin (Pro Shots / George Deswijzen)
Tom Dumoulin (Pro Shots / George Deswijzen)

“Zoals we weten viel Tom hard in de Giro en daardoor liep hij letsel op aan zijn botten, pezen, het kraakbeen en het zachtste weefsel in zijn knie. We hebben het letsel van dichtbij gevolgd via mri-scans en een programma opgesteld op basis van rust, training en behandeling”, aldus Team Sunweb in een verklaring. “Op dit moment is de pees de beperkende factor. De afgelopen weken is de focus, die aanvankelijk was gericht om alsnog de Tour te halen, verschoven naar volledig herstel en dat zal de komende tijd ook het geval blijven.”

De Spaanse drieweekse ronde gaat op zaterdag 24 augustus van start. Het WK in Yorkshire is een maand later van 22 tot en met 29 september.