Beide vrouwenduo's naar achtste finales op WK beachvolleybal

De twee Nederlandse beachduo's hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK beachvolleybal in Hamburg. Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen in een spannende wedstrijd tegen Amerikaanse Kelley Larsen en Emily Stockman, terwijl Joy Stubbe en Marleen van Iersel zich makkelijk plaatste voor de achtste finales van het WK.

Keizer en Meppelink speelde een spannende wedstrijd tegen Larsen en Stockman uit Amerika. Na twee sets stond het gelijk en moest een beslissende derde set de beslissing brengen. Daarin was het Nederlandse duo net iets te sterk: 21-17, 13-21, 15-13.

Voor Stubbe en Van Iersel ging het een stuk makkelijker. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden ze het initiatief. Alleen aan het eind van de eerste set kwam het Duitse duo Isabel Schneider en Victoria Bieneck nog terug, maar op 20-19 maakte Nederland de eerste set af. In de tweede set had het Duitse duo geen enkele kans tegen Stubbe en Van Iersel: 21-19, 21-12.

In het mannentoernooi doet één Nederlands koppel mee aan de WK. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen donderdag om een plek in de achtste finales tegen het Duitse duo Julius Thole en Clemens Wickler.