Zverev en Tsitsipas onderuit in openingsronde Wimbledon

Zverev onderuit in openingsronde Wimbledon (Pro Shots / Action Images)
Zverev onderuit in openingsronde Wimbledon (Pro Shots / Action Images)Voor Alexander Zverev zit het toernooi op Wimbledon er al weer op. De nummer vijf van de wereld begon nog goed aan zijn wedstrijd tegen Jiri Vesely, maar verloor uiteindelijk in vier sets: 6-4, 3-6, 2-6, 5-7.

Ook voor Stefanos Tsitsipas wil het nog niet vaak lukken op de grandslams. Alleen dit jaar op de Australian Open haalde hij de halve finales, maar verder kwam hij niet verder dan een vierde ronde op een grandslam. Ook dit jaar werd het op Wimbledon geen succes. De als zevende geplaatste Griek verloor in vijf sets van de Italiaan Thomas Fabiano: 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8), 6-3.

Voor Novak Djokovic verliep de openingsronde wel goed. De nummer één van de wereld won zijn eerste ronde in drie sets van de Duitser Philipp Kohlschreiber. In de volgende ronde neemt de Serviër het op tegen de Amerikaan Denis Kudla.

Ook Kevin Anderson bereikte de tweede ronde. De Zuid-Afrikaan die dit seizoen lang eruit lag met een blessure aan zijn elleboog won in straight sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert: 6-3, 6-4, 6-2. Vorig jaar bereikte Anderson nog de finale. Op de weg naar de finale won hij in de kwartfinale nog Roger Federer in vijf sets.