Badmintonners zetten sterke Europese Spelen door met plek in halve finales

Het gaat nog altijd lekker met de Nederlandse badmintonploeg op de Europese Spelen in Minsk. In drie van de vier toernooien waar de knockoutfase inmiddels is begonnen plaatsten de Nederlandse deelnemers zich donderdag voor de volgende ronde.

In het damesdubbel stonden Cheryl Seinen en Selena Piek in de kwartfinale tegenover het als eerste geplaatste Deense duo Sara Thygesen/Maiken Fruergaard. Daar waren Seinen en Piek niet van onder de indruk en in een goed half uurtje was de plek in de halve finales binnen: 21-13, 21-14.

Jelle Maas en Robin Tabeling duelleerden in de kwartfinales met de als vierde geplaatste Duitsers Mark Lamsfuss en Marvin Seidel, die de eerste game wonnen. Maas en Tabeling vochten zich echter terug en na een goed uur vol spanning kwam het Nederlandse duo ietwat verrassend als winnaar boven water: 16-21, 21-17, 21-18.

Mark Caljouw, zelf als derde geplaatst, moest bij tijd en wijlen flink aanpoten tegen de Azeri Azmy Qowimuramadhoni, maar plaatste zich wel voor de kwartfinales: 21-12, 17-21, 21-14. Soraya de Visch Eijbergen bood Sabrina Jaquet zo nu en dan stevig partij, maar de Zwitserse was op de beslissende momenten te sterk: 16-21, 21-16, 13-21.

Tabeling en Piek wonnen hun laatste groepsduel met 21-12, 14-21, 22-20 van Magdalena Swierczynska en Pawel Smilowski uit Polen, waardoor het duo vrijdag met een flinke dosis vertrouwen aan mag treden in de kwartfinales.