Trump redt leven 150 IraniŽrs

Amerikaans president Donald Trump heeft het leven van ongeveer honderdvijftig Iraniërs gered door een geplande aanval op drie doelen in Iran op het laatste moment af te blazen. De aanval zou een vergelding zijn voor het neerschieten van een Amerikaanse spionagedrone door Iran, eerder deze week.

Slechts tien minuten scheidden de doelen zich van het Amerikaans oorlogstuig, toen Trump te horen kreeg hoeveel slachtoffers er zouden kunnen vallen. Dat was te gek voor de president. "Tien minuten voor de aanval heb ik het laten stoppen, zoveel slachtoffers staat niet in verhouding met het verlies van een onbemande drone", zo meldde Trump.

Dit betekent echter niet dat Iran volledig gevrijwaards is van sancties. "We hebben geduld, ons materieel is op volle kracht, nieuw en verreweg het beste in de wereld. Er zijn weer meer sancties opgelegd. Iran mag NOOIT nucleaire wapens hebben!"

"Er zat geen man of vrouw in de drone. Dat had een groot, groot verschil gemaakt", aldus een dreigende Trump. Op de vraag hoe de Verenigde Staten dan zou hebben gereageerd hield de president zich enigszins op de vlakte. "Dat merken jullie vanzelf", sprak hij cryptisch.

"Obama heeft een verschrikkelijke deal met Iran gemaakt. Hij gaf ze 150 miljard dollar cash!", verhaalt Trump nog eens terug naar de tijd dat toenmalig president Barack Obama de in beslag genomen geldstromen van Iran weer vrijgaf. "Iran zat in de problemen en hij hielp ze en gaf ze vrij spel op weg naar nucleaire wapens. De VS kreeg geen dankjewel, maar nog meer 'dood aan America'. Ik heb die deal ongeldig verklaard en heb strenge sancties opgelegd."