Politie zoekt getuigen van straatroof in Heemskerk

Een 54-jarige vrouw uit Heemskerk is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 12:50 uur op de Beethovenstraat in Heemskerk.

Het slachtoffer had haar auto geparkeerd en stapte uit. Toen zij naast de auto stond, merkte zij dat ze uit balans werd gebracht door een voorbijkomende fietser. De man op de fiets trok de handtas met kracht uit haar handen. Hij ging er vandoor in de richting van de Cesar Franckstraat en het slachtoffer rende achter hem aan. In de richting van de Vivaldistraat, raakte de vrouw de man uit het oog.

Een getuige zag dat de man de tas weggooide en toen het slachtoffer haar tas weer terug had, zag zij dat haar portemonnee was weggenomen. Het slachtoffer omschreef haar belager als een getinte man tussen de 40 en 60 jaar oud met donker haar en een armoedig en onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een donker jack en lange broek. De politie onderzoekt deze straatroof en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.