Drietal opgepakt voor openlijke geweldpleging

De politie heeft maandag omstreeks 19.30 uur drie jongemannen (16, 18 en 21 jaar) aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het trio zou een 35-jarige Tilburger hebben mishandeld. Ook hadden zij enkele rugbyspelers lastig gevallen.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij maandagavond rond 19.15 uur ter hoogte van het rugbyveld bij de Bredaseweg in Tilburg fietste. Daar werd hij aangesproken door een paar jonge spelers die hem vertelden dat zij zojuist lastig gevallen waren door drie jongens. Die hadden tegen hun fietsen geschopt, ook waren zij geslagen en getrapt. De aangever belde de politie om het voorval door te geven. Hij fietste verder en zag ter hoogte van de kruising drie jongemannen staan.

Hij kreeg het vermoeden dat het om de daders ging en besloot hen aan te spreken. Hij vertelde hen dat hij de politie had gebeld. Hierop kreeg hij van een van die knapen enkele vuistslagen in het gezicht. Ook werd hij meerdere keren geschopt. Hij belandde op de grond en werd nog enkele keren geschopt en geslagen. Ook een man die kwam helpen kreeg klappen. Het slachtoffer liep een schaafwond op zijn linkerhand en diverse blauwe plekken op. De politie heeft na onderzoek drie jongemannen in de leeftijd van 16,18 en 21 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Twee van hen zijn woonachtig in Tilburg en de derde komt uit Veldhoven.