Drie Nederlandse handbalsters in Final Four Champions League

De vier clubs die zich hebben geplaatst voor de Final Four in de Champions League van het vrouwenhandbal zijn bekend. De kwartfinales werden zaterdag gespeeld en drie van de vier Nederlandse speelsters mogen op 11 en 12 mei in Boedapest strijden om de titel.

Het Hongaarse Györ, winnaar van de vorige twee edities, speelde met Nycke Groot tegen het Deense Odense van keepster Tess Wester. In Odense werd het 28-29 voor Györ, maar in eigen huis was het minder spannend: 33-21, onder meer dankzij twee goals van inmiddels ex-international Groot.

Het Franse Metz won in Roemenië eerder met 26-31 van CSM Bucuresti, waarna de ploeg met Sharon Nooitmeer - die niet tot scoren kwam - thuis een spannend duel met 23-22 won. Metz haalde drie keer eerder de kwartfinales van de Champions League, maar mag debuteren in de Final Four.

Roston-Don uit Rusland boekte met Lois Abbingh in het team al een 26-29 zege bij het Hongaarse Ferencvarosi, in Rusland werd het niet spannend. Abbingh tekende voor zeven goals en haar team plaatste zich met een 33-22 zege voor de eerste keer voor de Final Four.

Het Nederlandse HV Quintus speelde in de halve finales van de Challenge Cup, het vierde Europese niveau, speciaal voor landen met een minder sterke nationale competitie. Thuis in Kwintsheul verloor de ploeg met 21-25 van het Poolse Pogon Szczecin, in Polen viel het doek definitief met een 32-22 nederlaag.