PDC Players Championship: stand na 10 van 30 toernooien

Het dartseizoen is al weer even op stoom. Tijd om de stand op te maken na tien van de dertig gespeelde Players Championships. 

De nummer één op deze ranking is Gerwyn Price. Hij won twee van de tien toernooien en sprokkelde zo 28.500 pond bij elkaar. Zijn eerste achtervolger Dave Chisnall, ook goed voor twee zeges, staat vijfhonderd pond achter op Price. De nummer drie is Jonny Clayton op 23.750 pond. Michael van Gerwen heeft hetzelfde bedrag, maar op countback staat hij vierde. Hij kwam afgelopen weekend niet in actie. 

Jermaine Wattimena staat na tien van de dertig toernooien op een keurige negende plaats. Vincent van der Voort (19), Danny Noppert (24) en Raymond van Barneveld (28) staan momenteel in de top 32. Jeffrey de Zwaan (38), Ron Meulenkamp (42), Jan Dekker (46) en Mario Robbe (50) behoren tot de top 64. De top 64 zal na dertig toernooien in actie komen op de Players Championship Finals. 

Bekende namen als Jelle Klaasen, Jamie Lewis, Benito van de Pas, Luke Humphries, Devon Petersen, Justin Pipe, Simon Whitlock, Darren Webster, Alan Norris, Gary Anderson en Corey Cadby staan momenteel nog buiten de kwalificatieplekken. Voor Anderson geldt dat hij kampt met een tenniselleboog en Cadby heeft pas recent zijn visum voor Groot-Brittannië op orde gekregen. 

Komend weekend staan Players Championships 11 en 12 op het programma. 128 darters verschijnen aan de oche, waar er 10.000 pond klaar ligt voor de dagwinnaar.