Darter Anderson kampt met tenniselleboog: "Wellicht injecties, maar dat wil ik liever niet"

Gary Anderson zal wellicht opnieuw enige tijd niet in actie komen. De 48-jarige Schot kampt net nadat hij is teruggekeerd van een slepende rugblessure met een tenniselleboog. 

"Ik wil graag weer meedraaien in het circuit, maar met deze blessure gaat dat lastig worden. Hopelijk is het volgende maand opgelost en kunnen we er weer tegenaan", zegt Anderson tegen Live Darts. "Wellicht heb ik injecties in mijn elleboog nodig en dat heb ik liever niet. Ik probeer er liever zelf vanaf te komen. Maar als het moet, dan is het niet anders."

Anderson kent vooralsnog een uiterst teleurstellend jaar. Hij moest zich door zijn rugblessure afmelden voor The Masters en de Premier League en speelde na zijn rentree in maart bij de UK Open alleen een enkele demo en nog twee Players Championships.  "Ik kon mijn geluk niet op met de manier waarop ik speelde op de UK Open, maar ik was vermoeid de volgende dag. Ik had tot op dat moment niet veel gegooid", aldus The Flying Scotsman, die op de UK Open wel gelijk verloor van Steve Beaton.

”De afgelopen twaalf maanden was er weinig te genieten. Ik had veel pijn en daardoor raakte ik slecht gehumeurd. Ik lach graag, maar dat zat er de afgelopen tijd niet echt in", vertelt hij. "Ondertussen irriteren mensen zich aan me omdat ze denken dat ik me aanstel. Zo ben ik absoluut niet. Als ik kan blijven lachen met de jongens, dan komt het wel weer goed, maar zo niet, dan wordt het tijd om eens goed na te denken."

Anderson staat nog op het deelnemersveld van Players Championships 11 en 12, het is echter de vraag of hij die zal spelen. Anderson hoopt in ieder geval fit te zijn voor de World Matchplay. De drievoudig wereldkampioen verdedigt in juli zijn titel verdedigd. 

Interview met Gary Anderson. (Bron: YouTube/LiveDarts TV)