Honda wil nog voor de zomer GP winnen

Nadat de start van het Formule 1-seizoen positief is uitgevallen voor Red Bull durft motorleverancier Honda voor het eerst de nodige ambitie te tonen. De F1-baas van de Japanse motorleverancier, Masashi Yamamoto, heeft laten weten graag voor de zomerstop in augustus een eerste wedstrijd te willen winnen.

Tot nu toe heeft Honda zich erg op de vlakte gehouden wat betreft de ambities voor dit seizoen maar na de sterke race van Max Verstappen in Australië durft Yamamoto nu ambitie te tonen. "Dit is een heel belangrijk jaar voor ons, aangezien we nu voor het eerst in het hybride tijdperk met twee teams samenwerken. We hebben nu een situatie waarin we als Honda weer aan winnen kunnen denken. We hopen dat dus ook te bereiken, hopelijk nog voor deze zomer", aldus de Honda-baas tegenover Motorsport.com.

"We proberen de verwachtingen niet expres laag te houden. Maar het blijft racen en dat draait nou alleen om het resultaat. Daar kun je dus ook alles uit afleiden. Daarom moeten wij vooral onze technologieën en prestaties voor de races voor elkaar zien te hebben", zo vult Yamamoto aan.

De Japanse motorleverancier verwacht nog wel dat ze de motor moet verbeteren alvorens er overwinningen kunnen volgen. "Ons gevoel is dat we qua krachtbron nog niet op het niveau van Mercedes en Ferrari zitten. We moeten dus nog beter worden dan ons huidige niveau."

Yamamoto geeft in het vraaggesprek ook aan dat Toro Rosso niet uit het oog verloren zal worden. Met het tweede Red Bull-team hebben de Japanners ook grote ambities. "We hebben verschillende doelstellingen met beide teams. We weten dat Red Bull goede coureurs, een sterk management en een goed chassis heeft. Met een goede motor kunnen we dus winnen. Met Toro Rosso willen we onszelf vooral verbeteren. Als we daarmee in de buurt van het podium komen, dan geeft dat onze progressie ook aan."

Honda wil nog voor de zomer GP winnen (Pro Shots / SIPA USA)
Honda wil nog voor de zomer GP winnen (Pro Shots / SIPA USA)