Vettel snelste op laatste testdag; Technische problemen voor Verstappen

Op de laatste Formule 1-testdag op het circuit van Barcelona heeft Sebastian Vettel de snelste tijd gereden. Max Verstappen voltooide slechts 29 ronden vanwege problemen met de versnellingsbak.

In de ochtend van de laatste dag van de gezamenlijke tests klokte Vettel een tijd van 1.16.221. Technische problemen zorgden voor een vroegtijdig einde van de dag voor de Duitser. Lewis Hamilton kwam kort in de buurt van zijn grote concurrent. De Mercedes-coureur reed 1.16.224.

Net als Vettel kreeg ook Verstappen technische problemen. Vanwege de problemen met een haperende versnellingsbak reed de Nederlander slechts 29 ronden. Zijn snelste tijd was goed voor de elfde plaats.

”We hadden een probleem met de versnellingsbak”, vertelt Verstappen aan Verstappen.nl. “Het was al een wonder dat we naar buiten konden. We hadden helaas weinig onderdelen, die zijn vannacht vanuit Engeland overgekomen. Het team heeft enorm veel werk verricht om vandaag te kunnen rijden. Echter hadden we niet veel versnellingsbakken tot onze beschikking, omdat er twee kapot waren gegaan door crashes en dan houdt het op.”

Ondanks de problemen op de slotdag is Verstappen tevreden over de auto voor dit seizoen: “Normaal is het fijn om veel ronden te rijden, want je leert altijd wel wat. Dat was vandaag dus niet top, maar qua snelheid ziet het er wel redelijk goed uit. Natuurlijk weet je het niet helemaal zeker, omdat we niet echt met weinig benzine hebben kunnen rijden, maar als je naar de lange runs kijkt, zie je dat het allemaal wel redelijk dicht bij elkaar zit tussen de top drie teams. Daar kunnen we tevreden over zijn.”

Over kansen voor het seizoen 2019 kan Verstappen nog niet veel zeggen: “Het seizoen is heel lang en er kunnen veel dingen gebeuren. Vorig jaar werd het kampioenschap pas gewonnen na de zomerstop. In Melbourne moeten we zorgen dat we veel punten scoren, waar we ook eindigen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om te gaan racen. We hebben een goed pakket, de motor werkt prima, dus daar ben ik blij mee.”