Verstappen: "Na GP China weten we waar we staan"

Over ruim een week staat de Grand Prix van Bahrein op het programma en twee weken daarna reist het hele Formule 1-circus af naar China. Daarna denkt Max Verstappen beter te weten waar hij en het Red Bull-team staan.

"Om het seizoen te beginnen met een podium in Australië is erg positief, maar Melbourne is geen typisch circuit, dus we moeten ons niet laten meeslepen. Ik denk ook nog niet dat we echt weten waar we staan tot na de race in China", zo lezen we op Verstappen.nl.

Maar eerst staat de wedstrijd in Bahrein nog op het programma, de Nederlander vindt het een leuke baan met uitdagende omstandigheden. "Ik vind het een leuk circuit en de overgang van dag naar nacht vormt een uitdaging voor de balans van de auto, dus dat maakt het een interessant weekend. Je weet nooit precies waar je staat als je begint aan de kwalificatie. Je hebt dan nog niet een optimale voorbereiding gehad omdat de omstandigheden niet hetzelfde zijn als in de vrije trainingen. Het middengedeelte van de baan, wat best technisch is, is het beste deel van het circuit in Bahrein en ik hoop dat het dit jaar weer zorgt voor een goede race."

Verstappen: "Na GP China weten we waar we staan" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Na GP China weten we waar we staan" (Pro Shots / Action Images)