Verstappen over kwalificatie: "We mogen niet klagen"

Na een negende plaats in de laatste vrije training is Max Verstappen niet ontevreden over de vierde plaats in de kwalificatie. "We staan uiteindelijk nog op de vierde startplaats, dus daar mogen we niet over klagen na de moeilijkheden die we tot nu toe hadden", zo liet Verstappen weten.

"Natuurlijk wilden we er dichter bij zitten, maar het ging in ieder geval een stuk beter dan tijdens de vrije trainingen. Het zat ook heel dicht bij elkaar en als je geen goede balans hebt in de derde training, en je gaat dan weer iets heel anders proberen, weet je nooit hoe het gaat lopen. Gelukkig pakte het redelijk goed uit. Ik ben in ieder geval blij om op de tweede startrij te staan", aldus de Nederlander zo lezen we op Verstappen.nl.

De laatste vrije training liep niet bepaald op rolletjes voor de Red Bull-coureur. "We hadden wat andere dingen bij de auto geprobeerd, maar dat pakte niet goed uit, dus we hebben daarna de hele afstelling van de auto nog omgegooid. Je probeert de afstelling dan beter voor elkaar te krijgen, maar dat lukte helaas niet."

Verstappen durft nog niet teveel vooruit te blikken naar de race van morgen. "Dat is lastig te zeggen. Ik heb ook geen echt lange run gereden. Alleen vanochtend, maar dat was met een afstelling die niet zo goed werkte. We moeten in ieder geval zorgen dat we een probleemloze start hebben. Dan zien we vanuit daar wel hoe het gaat lopen. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen, dus het belangrijkste is dat we punten scoren."

Verstappen over kwalificatie: "We mogen niet klagen" (Pro Shots / SIPA USA)
Verstappen over kwalificatie: "We mogen niet klagen" (Pro Shots / SIPA USA)