'Loting Champions League gelekt'

Vanmiddag om 12:00 uur vindt de loting van de Champions League plaats. Toch weet Voetbalprimeur te melden dat Ajax tegen Liverpool zou moeten spelen. Verder zou Juventus tegen FC Porto moeten spelen, treft Manchester United Tottenham Hotspur als tegenstander en tot slot zou FC Barcelona tegenover Manchester City staan. 

Ze baseren zich op een afbeelding die op Twitter circuleert. Die zou door een bestuurder van de UEFA op Twitter zijn gezet en daarna weer zijn verwijderd. Voetbalfans waren hem echter te snel af en door in te zoomen op een screenshot zou het speelschema te zien zijn geweest. Hoewel volgens Voetbalprimeur de kans dat de loting doorgestoken kaart klein is, geven ze wel voorbeelden waarbij in het verleden gelekte lotingen achteraf voor een groot deel bleken te kloppen. 

Er ontstaat wel vaker ophef na de lotingen omdat ze niet eerlijk genoeg zijn gegaan. Zo zouden balletjes in de koker warm zijn waardoor degene die de loting verricht precies weet wie er wel en niet aan elkaar gekoppeld mogen worden. Deze 'feiten' zijn echter nooit bewezen. 

Zou de loting kloppen? We weten het over een ruime twee uur.