Golfster Van Dam wint Canberra Classic

Golfster Anne van Dam heeft haar eerste toernooizege van dit jaar te pakken. De 23-jarige Arnhemse won het Canberra Classic in Australië, dat meetelt voor de Europese Tour. Ze won met drie slagen verschil op de Sloveense Katje Pojacar.

Van Dam legde de basis voor haar zege zaterdag met een ronde in 63 slagen, waarmee ze gedeeld aan de leiding kwam samen met de Sloveense Pojacar. Op de laatste ronde sloot de 23-jarige golfster af met een ronde van 65 slagen en dat was goed voor de overwinning in Australië, mede doordat Pojacar niet verder kwam dan een ronde van 68 slagen.

Voor Van Dam was het haar vierde zege op de Europese Tour uit haar carrière. In 2016 won ze het Xiamen Open in China en vorig jaar won ze tweemaal in Spanje (Estrella Damm Ladies Open & Andalucia Open).

Dankzij deze zege versterkt Van Dam ook haar leidende positie in de Solheim Cup Rankings. Een plek bij de top-3 in augustus verzekert haar van deelname aan de wedstrijd tussen de beste golfsters van Europa en de Verenigde Staten (12-15 september, Gleneagles Schotland).