Viviani de beste in Cadel Evans Great Ocean Road Race voor Ewan en Imey

Elia Viviani heeft de Cadel Evans Great Ocean Road Race op zijn naam geschreven. Nadat de Italiaans kampioen van Deceuninck - Quick Step vorig jaar nog tweede werd was Viviani ditmaal wel de snelste in de Australische WorldTour-wedstrijd.  In een sprint klopte hij Caleb Ewan en Daryl Impey, die afgelopen week de Tour Down Under op zijn naam schreef.

Vanuit de start ontstond er een kopgroep met drie renners: Laurens de Vreese (Astana), Nathan Elliott en Carter Turnbull (beiden Australische selectie) kregen een voorsprong van iets meer dan vier minuten op het peloton.

In de laatste zestig kilometer moesten de renners vier keer de beklimming van Challambra Crescent over, een klim van 1,2 kilometer lang aan een gemiddelde van 8,4%. Op de eerste beklimming moest Turnbull passen. De Vreese en Elliott hadden op dat moment nog een voorsprong van een kleine drie minuten, maar in het peloton was er volledige controle door de ploegen van BORA - hansgrohe en Mitchelton-Scott. De voorsprong liep dan geleidelijk terug.

Na het passeren van de de tweede beklimming van de Challambra Crescent, op veertig kilometer van de streep stond De Vreese er alleen voor nadat Elliott moest afhaken. Bij de voorlaatste beklimming van de dag kreeg de Belg van Astana het gezelschap van zijn ploeggenoot Davide Ballerini. De Italiaan was samen met de Nic Dlamini in de tegenaanval gegaan, maar alleen Ballerini wist de sprong naar voren te maken. De Italiaan Ballerini liet al De Vreese al snel achter zich, maar bij het ingaan van de slotronde was het verschil tussen het peloton en de koploper nog maar één minuut.

Op de laatste klim van Challambra Crescent, negen kilometer van de finish, werd Ballerini ingerekend. Verschillende renners probeerden het maar tot grote verschillen kwam het niet. Ook in de laatste kilometers waren er nog aanvallen van onder meer Dylan van Baarle, maar niemand raakte weg uit het peloton, mede dankzij het goede werk van Deceuninck - Quick Step voor Viviani. In de sprint die volgde maakte de Italiaans kampioen het dan ook af tegen Ewan en Impey. Robert Gesink was met de twaalfde plaats de beste Nederlander in de Australische WorldTour-wedstrijd.