'13-jarige Max Douwes slachtoffer van narcist'

De 'raadselachtige' verdwijning van de 13-jarige Max Douwes uit een jeugdzorginstelling in Den Haag lijkt verklaard te zijn door een blogpost van zijn moeder, Yvonne Floor, die tot in details uitlegt waarom haar zoon is weggelopen. Yvonne schreef een boek (pdf-link naar het door de rechter verboden boek, red.) over het leven met de vader van haar kinderen, maar de rechter verbood de uitgave van het boek.

Zelfs in het buitenland verbazen mensen zich daarover, getuige de reactie waarin iemand zich oprecht afvroeg waar Nederland mee bezig is, omdat het enige verboden boek sinds de Tweede Wereldoorlog het boek 'Mein Kampf' van Adolf Hitler is. 

De vader van Max plaatste een oproep op Facebook waarin hij beweerde dat de politie dergelijke vermissingszaken niet zomaar deelt en dat het urgent is dat Max teruggevonden wordt. Uit de reacties onder het bericht werd pijnlijk duidelijk dat Max kennelijk wordt mishandeld door zijn vader. Dit blijkt onder meer uit het verhaal van Yvonne en de foto's die ze heeft geplaatst in de blogpost. Inmiddels is de Facebookpost van de man verwijderd. Ook is de website van de politie waarop Max als vermist stond offline gehaald als zijnde 'niet meer actueel'. Max zou in 'goede gezondheid' zijn aangetroffen door de politie. 

Als we het verhaal van Yvonne, en de reacties onder het bericht van de vader van Max, moeten geloven, dan zou de beste man een enorme narcist moeten zijn die zijn vrouw mishandelde, en zowel Bureau Jeugdzorg als de Raad voor de Kinderbescherming op een verkeerd spoor heeft gezet. Moeder Yvonne deelt in haar blogpost diverse screenshots waarin te lezen valt hoe haar zoon haar vraagt om de politie te sturen omdat hij wordt geslagen wordt door zijn vader. 

In haar verklaring schrijft Yvonne dat PsyQ, op het moment dat haar kinderen bij haar werden weggehaald, een noodbrief stuurde aan de betrokken instanties waarin vermeld werd dat Yvonne gezond was verklaard na jarenlange 'gaslighting' en dat er onderzoek gedaan moest worden naar 'uitbuiting van moeder en kinderen narcistisch misbruik'. Met deze noodbrief is volgens Yvonne nooit iets gedaan. 

De voorzichtige conclusie die getrokken werd op Social Media is dan ook dat Bureau Jeugdzorg weer eens flink gefaald heeft, en dat Max gewoon bij zijn moeder zou moeten kunnen wonen, aangezien kinderen vanaf hun twaalfde jaar zelf mogen kiezen waar ze willen wonen.