Vijf jaar cel voor seksuele uitbuiting, mishandeling en witwassen

Een 40-jarige man moet vijf jaar lang de gevangenis in omdat hij voor een langere tijd een vrouw heeft gedwongen tot prostitutie en mishandeld. Haar verdiende geld heeft hij daarbij vrijwel in zijn eigen zak gestoken.

De man en de vrouw komen uit hetzelfde Roemeense dorp en kennen elkaar van jongs af aan. Via Spanje vertrokken de twee naar Amsterdam, waar de man de vrouw een mooie toekomst voorspiegelde. De rechter stelt dan ook dat de man misbruik heeft gemaakt in het vertrouwen dat zij in hem had.

Afhankelijk
In Amsterdam werd de vrouw gedwongen tot prostitutie. Als zij niet wilde werken of in de ogen van de man te weinig verdiende, mishandelde de man haar. Zij was echter erg afhankelijk van de man en bleef maar bij hem terugkomen. Het geld dat zij verdiende met de prostitutie, verdween vrijwel geheel in de zak van de man. Dat geld werd vervolgens ook nog witgewassen, wat tevens heeft meegespeeld in het oordeel van de rechter.

De mishandeling, uitbuiting en witwas-praktijken van de veroordeelde man vonden plaats tussen 2011 en 2016. In deze vijf jaar is er stelselmatig inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de vrouw, waarbij de man alleen dacht aan geld verdienen. Dit rekent de rechter hem zwaar aan. Deze vijf jaar aan misdaden mag de man nu zelf gaan uitzitten in de gevangenis.