Geen succes Nederlandse degen- en floretschermers

De Nederlandse degen- en floretschermers hebben tijdens de World Cups in respectievelijk Heidenheim en Parijs geen grote successen geboekt. Eén van de dertien Nederlanders schopte het tot de laatste 32, maar daar bleef het bij.

In Heidenheim stonden de degenschermers op de mat, waarbij Zoa de Wijn en Ruben Derksen beiden met een 2-4 record uitgeschakeld werden in de groepsfase. David van Nunen sneuvelde in de eerste knock-outronde tegen de Egyptenaar Ahmad El-Sokkary (12-15), Rafael Tulen werd een ronde later uitgeschakeld door de Kazach Ruslan Kurbanov (8-15). In de derde knock-outronde viel het doek voor Randy Postma (9-15 tegen de Rus Sergey Bida) en Colin Keppel, die met 10-15 sneuvelde tegen de Italiaan Davide Di Veroli, wereld- én olympisch kampioen bij de jeugd.

Nederland's succesvolste schermer van de eeuw, Bas Verwijlen, werd bij de laatste 64 met 12-15 naar huis gestuurd door de Amerikaan Jacob Hoyle, nadat hij eind november in Bern de finale nog haalde. Tristan Tulen kwam nog een ronde verder, maar was bij de laatste 32 niet opgewassen tegen de Fransman Alex Fava: 5-15.

In Parijs was het de beurt aan de floretschermers, waar Sebastiaan Borst (2-4) en Patrick Post (1-5) in de groepsfase uitgeschakeld werden. Dirk Jan van Egmond sneuvelde in de eerste knock-outronde tegen de Canadees Alex Cai (7-15), Elisha Yuno werd een ronde later met 6-15 geklopt door de Duitser Maximilian Ettelt. Nederland's beste hoop, Daniel Giacon, kwam nog één ronde verder en ging daarin met 5-15 onderuit tegen de Hongaar Andras Nemeth.