FOK! Wat een weer: af en toe regen

Hallo!

De zon neemt deze week even vrijaf na al haar overuren van dit jaar. Het is de laatste dagen al veelal bewolkt en de rest van de week komt daar niet zoveel verandering in. Er waren gisteren wel opklaringen, zeker in het noorden en later ook in het zuidwesten. Elders bleef het wolkendek goeddeels gesloten. Wederom weer een verloren dag eigenlijk. Toch gaat er wel wat veranderen. We krijgen geleidelijk aan weer eens met een zuidwestelijke stroming te maken en dat is lang geleden.

Dat betekent wel dat de regenkansen gaan toenemen. En dat zien we vandaag al. Op het moment van schrijven zie ik de neerslag al heel geleidelijk aankomen op de radar. Het gaat vrij langzaam, maar in de nacht gaat het in het zuidwesten dan licht regenen. In het noordoosten wordt het in de opklaringen nog flink fris met minima van -2 graden. Onder de bewolking blijft het kwik (ruim) boven 0.

Overdag trekt de regen dan geleidelijk noordoostwaarts. Het duurt echter wel even voor de oostelijke en noordelijke provincies bereikt worden. In het midden en zuidwesten valt dan ongeveer 3 tot 5 millimeter aan regen en motregen. 

De temperaturen gaan dan vanaf dat moment ook oplopen. Aan het einde van de dag is het 6 graden in Groningen tot 10 in Zeeland.

Deze trend houden we vast. Het wordt overal tussen de 9 en 12 graden. De bewolking overheerst de rest van de week en zeker in het weekend kan er ook best wel wat regen vallen. Geen goed nieuws dus voor de winterliefhebbers, want ik zie de kilte en oostenwinden van de afgelopen tijd niet meteen 1,2,3 terug komen.

Fijne week!  

Nederland

Roze lucht (Foto: DJMO)
Een roze zonsopkomst. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!