Basketballers Den Helder winnen kelderduel van Feyenoord

In de Dutch Basketball League hebben de Den Helder Suns hun eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg won het duel in de kelder van de competitie tegen Feyenoord Rotterdam, wat ook nog niet gewonnen had.

Het ging lang gelijk op in Rotterdam, waar de thuisploeg richting de rust een kleine voorsprong nam: 45-40. In het derde kwart sloeg het Den Helder van coach Peter van Noord en gat en bij 62-69 leek het binnen te zijn.

Toch vocht Feyenoord zich nog terug naar de leiding: 74-73, maar daar bleef het bij, terwijl de bezoekers nog tot scoren kwamen en met 74-77 de winst pakten. Justin Gordon was met 22 punten en 12 rebounds de grote man bij Feyenoord, bij de Suns was het Boy van Vliet met 16 punten, 9 assists en 6 rebounds.