Turkse prostituees mogen geen katten voeren

In de noordwestelijke Turkse provincie Edirne hebben drie prostituees de eigenaren van het bordeel waar ze werkzaam waren aangeklaagd omdat ze geen straatkatten mochten voeren.

Drie dames van lichte zeden besloten in hun vrije tijd hun liefde voor dieren te gebruiken om een kleine opvang voor de lokale straatkatten (en honden) op te zetten. In de achtertuin van het bordeel waar ze werkten en woonden bouwden ze een klein hutje waar ze de beestjes dagelijks voerden. Dit werd hun kennelijk niet in dank afgenomen door enkele collega's die er over klaagden bij de eigenaren van het bordeel.  

Niet alleen werden de dames na de klachten over de beestenboel op straat geschopt, ook werd er op de dieren geschoten. Een kat heeft één van zijn negen levens gebruikt en leeft nu verder met elf hagelkorrels in zijn buik nadat een van de bordeeleigenaars besloot zijn shotgun er op te ledigen. Veel meer dan een kleine geldboete kwam daar niet tegenover te staan omdat straatdieren nauwelijks bescherming genieten. Hoewel ze hun woon- en werkplek kwijt zijn kunnen de dames hun geliefde beestjes nog wel voeren met behulp van lokale dierenactivisten.

Anders dan je misschien zou denken is prostitutie in Turkije legaal en ontvangen prostituees deels gratis gezondheidszorg. Daarvoor moet een vrouw (mannen mogen het niet) wel ingeschreven staan en een vergunning ontvangen van de lokale regering. Dit laatste gebeurt echter steeds minder waardoor veel prostitutie illegaal gebeurt met alle gevolgen van dien.