MLB: Red Sox rollen Yankees op, Dodgers en Astros door in play-offs

De honkballers van de Boston Red Sox hebben in de American League Division Series tegen de New York Yankees een stevig pak slaag uitgedeeld. Na de eerste twee wedstrijden in Boston, die door de ploegen keurig verdeeld werden, gingen de Red Sox er in Yankee Stadium hard tegenaan: 1-16.

Yankees-werper Luis Severino kreeg al zes runs om de oren in de eerste paar innings, waarna hij in de vierde vervangen werd door Lance Lynn. Ook dat ging niet best en Chad Green verving hem bijna gelijk weer. De schade was ondertussen groot: onder meer dankzij een RBI triple van Andrew Benintendi, die zo drie man in één klap over de thuisplaat sloeg, kwamen de Red Sox in de vierde inning op 0-10.

Een hit van Didi Gregorius bracht de Yankees op het scorebord, maar daar bleef het bij. Homeruns waren er niet eens voor de Red Sox, tot de negende inning. Yankees-catcher Austin Romine mocht voor de verandering eens als werper fungeren, de wedstrijd was immers toch al verloren, en Brock Holt mepte de bal de tribunes in. Dat was bijzonder, want daarmee sloeg Holt for the cycle: een single, double, triple én een homerun in één wedstrijd, de eerste speler in de lange MLB-play-off-geschiedenis die dat voor elkaar krijgt.

Yankees - Red Sox (Bron: YouTube)

De regerend World Series-kampioenen van de Houston Astros mogen zich ook opmaken voor de American League Championship Series, de 'halve finales' van de play-offs. Na twee zeges in eigen huis trokken de Astros naar Cleveland voor wedstrijd drie tegen de Indians, die in de derde inning op voorsprong kwamen. George Springer bracht de Astros met een homerun langszij in de vijfde, maar Francisco Lindor bracht de Indians gelijk weer op voorsprong.

Toch ging het helemaal fout voor de thuisploeg. Indians-werper Mike Clevinger werd na vijf innings afgewisseld door Trevor Bauer en twee fouten van hem zetten de deur voor de Astros wagenwijd open. De Indians wisselden in rap tempo van werpers, maar de Astros sloegen run na run binnen, zes stuks in de achtste inning. De ploeg won met 3-11 en de Indians konden zich voor gaan bereiden op 2019.

De National League Championship Series heeft beide deelnemers inmiddels ingevuld staan. De Milwaukee Brewers plaatsten zich al, maandagavond kwamen de Los Angeles Dodgers daar ook bij. Op bezoek bij de Atlanta Braves wonnen de Dodgers de vierde wedstrijd, onder meer door een 3-run homerun van Manny Machado en uitstekend werk van closer Kenley Jansen in de negende inning: 2-6.

MLB play-offs dinsdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-5)
02.05  New York Yankees - Boston Red Sox, American League Division Series, wedstrijd 4 (2-1 Red Sox)

Braves - Dodgers (Bron: YouTube)