Dodgers kloppen Mets en staan in World Series tegenover de Yankees

De Los Angeles Dodgers hebben zich verzekerd van een plaats in de World Series. In de NLCS wonnen ze de zesde wedstrijd van de New York Mets met 10-5 en daarmee de serie met 4-2.

De New York Mets moesten Game 6 winnen om een beslissende zevende wedstrijd af te dwingen. In de eerste inning zetten ze meteen druk op starter Michael Kopech. Met een RBI-single van Pete Alonso bracht Francisco Lindor de Mets op voorsprong: 0-1.

Lang hielden de Mets die voorsprong niet vast, want ook hun starter kreeg het meteen zwaar. Sean Manaea moest al vroeg twee runs toestaan na een double van Tommy Edman. Manaea bleef aanvankelijk op de heuvel staan, maar opnieuw kwam hij in de problemen tegen Edman. Met Teoscar Hernandez op de honken sloeg Edman zijn eerste homerun van het postseason, goed voor vier binnengeslagen punten. Na deze klap was de avond voorbij voor Manaea in de derde inning, maar ook zijn vervanger, Phil Maton, kreeg direct een 2-run homerun om de oren – ditmaal van Will Smith.

De Mets vochten voor hun laatste kans en Mark Vientos verkleinde het verschil met een homerun tot drie runs, maar verder kwam de ploeg uit New York niet. In de achtste inning gooiden de Dodgers de wedstrijd en de serie definitief in het slot, dankzij binnengeslagen punten van Mookie Betts, Teoscar Hernandez en Enrique Hernandez. Zo plaatste de ploeg uit Los Angeles zich voor de World Series, waarin opnieuw een ploeg uit New York wacht: de Yankees.