Manchester United ontkent gerucht over ontslag Mourinho

Manchester United spreekt tegen dat José Mourinho dit weekend wordt ontslagen. De positie van de manager staat onder toenemende druk.

Volgens The Mirror is zelfs een thuiszege op Newcastle United zaterdagavond niet voldoende voor Mourinho om zijn ontslag te voorkomen. De club ontkent dat echter. "Het is allemaal onzin", reageert een woordvoerder van United tegen Omnisport. Onder leiding van Mourinho heeft de Engelse grootmacht al vier wedstrijden niet meer gewonnen.

In augustus verloor United twee competitieduels op rij, van Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur, maar daarna leek Mourinho's elftal zich aardig te herstellen met overwinningen op Burnley, Watford en Young Boys. Daarna ging het echter weer bergafwaarts en inmiddels wordt in de Engelse media niet alleen de resultaten, maar ook de moeizame band tussen Mourinho en Paul Pogba steeds meer beschreven.

Na een gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers werden The Mancunians pijnlijk uitgeschakeld in de League Cup door Derby County. Vorig weekend volgde een nederlaag bij West Ham United en midweeks kwam United in de Champions League niet langs Valencia (0-0). Het team van Mourinho staat na zeven speelronden tiende in de Premier League.