Haagse vrouw ontvoerd en misbruikt

Twee nog onbekende mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw gedwongen in een bestelbusje te stappen, waarna ze in dat busje is verkracht.

De politie van Den Haag kreeg rond zes uur zondagochtend het bericht dat de 33-jarige vrouw op de Van Ostadestraat omstanders om hulp vroeg. Het slachtoffer verklaarde dat het busje naar een onbekende locatie reed, waar de vrouw dus werd verkracht.

Volgens een buurtbewoner die het slachtoffer zondagochtend zou hebben gezien, gaat het mogelijk om een vrouw die vaker verward in de buurt rondloopt. "Ze sprak mensen aan of ze geld voor haar hadden en haar konden helpen. Het kwam over alsof ze heel erg in de war en in paniek was."

De vrouw droeg weinig kleding, maar de man alarmeerde zelf niet de politie. "Daar heb ik nu wel spijt van. Maar er gebeuren hier vaker rare dingen, dus de alarmbellen gingen niet gelijk af. Ze droeg een shirt zonder bh daaronder. Ze zag er kwetsbaar uit."

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, ook van de beroving van spullen die ze bij zich had. De politie wil verder niets zeggen over de zaak.