FOK! Wat een weer: steeds warmer

Hallo!  

Zoals beloofd kijken we eerst even naar het weer in Schotland. Ook daar is het lange tijd fraai weer geweest, maar storingen komen daar nu wel wat dichterbij. Dat levert daar inmiddels meer bewolking op en er viel vandaag ook wat regen. De komende dagen zien we daar een afwisseling van wolkenvelden, af en toe zon en plaatselijk wat regen. Eigenlijk het weer dat wij horen te hebben. De temperatuur ligt er tussen de 21 en 23 graden.

In ons land gebeurt er niet zo veel. Wel zien we een band met wat regen boven België en daar kunnen de zuidelijke provincies nog mee te maken krijgen. Het zijn overigens geringe hoeveelheden. Een klap onweer is echter niet uitgesloten. Dit kan vannacht daar ook nog gebeuren. Het is een zachte nacht met minima van gemiddeld gezien 16 graden.

Vandaa zijn er zowaar wat wolkenvelden of ontstaan er stapelwolken. Op héél veel plaatsen blijft het gewoon droog. Toch sluit ik een plaatselijke regen- of onweersbui niet uit, en dat met name in het zuidoosten. Maar ook nu zet dat geen zoden aan de dijk. Het is warm met  24 graden aan zee tot 31 in het oosten en zuiden. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

Na morgen is en blijft het droog met veel zon. In de nieuwe week wordt het op uitgebreide schaal 30 graden.

Fijn weekend.  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Vanuit het hotel in Schotland (Foto: spylacopa_68)
spylacopa_68 maakt een uitgebreid fotoverslag van zijn rondreis door Schotland. Deze fraaie avondlucht maakte hij vanuit zijn hotel in Forres. (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!