Schaatsploeg Anema telt negen rijders

De Winterspelen zijn voorbij en verwerkt. Een nieuwe olympische cyclus staat voor de deur. Naast Lotto-Jumbo, dat tot op heden tien rijders heeft vastgelegd, heeft Team Clafis/A-Ware van coach Jillert Anema vandaag met negen schaatsers een akkoord bereikt. Dat laat Bert Jonker weten, directeur en eigenaar van ingenieursbureau Clafis.

Jorrit Bergsma en Evert Hoolwerf hadden een doorlopend contract. Thomas Geerdinck, Lex Dijkstra en Tjerk de Boer worden aan de ploeg toegevoegd. Geerdinck komt over van Team Justlease.nl, Dijkstra reed bij RTC Noord en De Boer komt van RTC Fryslan. De vrouwenploeg bestaat komend seizoen uit Irene Schouten, Carien Kleibeuker, Elisa Dul en Marijke Groenewoud. De kans is aanwezig dat ook Esmee Visser in de toekomst zal aansluiten. Zij geeft de komende tijd prioriteit aan haar studie. 

Opvallend is dat met vier heren uit de ploeg geen overeenstemming is bereikt. Bob de Vries, Arjan Stroetinga, Erik Jan Kooiman en Simon Schouten konden zich, verenigd als collectief, niet vinden in het aanbod van de ploeg. "Daar ben ik enorm teleurgesteld over”, bekent Jonker. "We bieden een prima basissalaris dat significant hoger ligt dan het minimumloon. Ik voelde me ook door ze voor het blok gezet. We zijn er niet uitgekomen. Maar ik heb wel geleerd om de deur nooit dicht te doen. Soms lijkt het gras groener bij de buren, maar blijkt dat tegen te vallen.”

Niels Mesu, bij wie voor de tweede keer kanker is geconstateerd, zal een plek in de begeleidingsstaf krijgen. "We nemen onze verantwoordelijkheid als werkgever” , besluit Jonker.