Bernal wint klimtijdrit in Ronde van Romandië, Roglic blijft leider

Egan Bernal heeft de klimtijdrit in de Ronde van Romandië gewonnen. De pas 21-jarige Colombiaan van Team Sky was op 9,9 kilometer lange klim naar Villars-sur-Ollon als snelste af in een tijd van 25 minuten en tien seconden. Primoz Roglic werd op vier seconden tweede en blijft leider in het algemeen klassement. Steven Kruijswijk reed een knappe tijdrit en werd vierde op 48 seconden van de winnaar. In het klassement staat de Nederlander ook op de vierde plaats.

Van de klassementsmannen was Jacob Fuglsang als een van de eerste aan de beurt. De Deen van Astana reed als eerste een tijd onder de 27 minuten. Hij kon 25 minuten lang genieten van zijn snelste tijd, maar daarna verbeterde Steven Kruijswijk de tijd met één minuut. De Nederlander die in voorbereiding is op de Tour de France klokte onderweg al een snelle tussentijd.

Het zag er even naar uit dat Kruijswijk mee kon doen voor de etappewinst, maar die hoop was al snel toen Richie Porte bij het tussenpunt 26 seconden sneller was dan de Nederlander van LottoNL-Jumbo. Aan de finish had de Australiër zijn voorsprong vergroot naar dertig seconden.

Voor Porte zag het er wel lang goed uit. Hij was aan het tussenpunt tien seconden sneller dan Bernal en ook 22 seconden dan Roglic. In het tweede gedeelte reden die twee een beter gedeelte en aan de finish was de Colombiaan achttien seconden sneller dan Porte. Roglic reed het snelste tweede gedeelte van allemaal, maar de Sloveen van LottoNL-Jumbo kwam vier seconden te kort voor de dagzege, die naar Bernal ging.

Voor de 21-jarige Colombiaan is dit zijn eerste wedstrijd na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Catalonië, toen die in de slotetappe hard ten val kwam. Roglic heeft in het algemeen klassement nog een voorsprong van zes seconden op Bernal, met nog twee etappes te gaan.