Nieuw gevecht voor UFC-vechter Saki aangekondigd

Gökhan Saki, de K-1-grootheid die inmiddels flink aan de weg timmert bij de UFC, heeft een nieuwe tegenstander om naar uit te kijken. De Amerikaan Khalil Rountree Jr. is de gelukkige die tijdens MMA-gala UFC 226 de razendsnelle stotencombinaties van de Turkse Schiedammer mag proberen te ontwijken. Beide heren zouden elkaar al in december 2017 tijdens UFC 219 treffen, maar Saki moest toentertijd helaas afzeggen vanwege een blessure. 

Rountree Jr. is een relatieve nieuwkomer in de UFC. In 2016 was hij verliezend finalist tijdens de reality show The Ultimate Fighter, waar relatief onbekend MMA-talent vecht om een contract bij de UFC. Van zijn vier gevechten voor de UFC heeft hij er twee gewonnen, één verloren en één partij werd als ongeldig verklaard, nadat Rountree's tegenstander betrapt werd op het gebruik van prestatiebevorderende middelen. Nu mag Rountree Jr. aan de Saki Bombs.

Saki heeft in september 2017 een succesvol UFC-debuut gemaakt, toen hij Henrique da Silva aan het eind van de eerste ronde knock-out sloeg. Dat optreden leverde hem nog een aardige financiële bonus op, nadat zijn optreden werd uitgeroepen tot Performance of the Night. Saki wilde na die winstpartij weer snel de octagon in, maar uiteindelijk weerhield een blessure hem daarvan.

Kampioensstrijd
UFC 226 heeft als ware uitsmijter een supergevecht tussen de kampioen in de zwaargewichtsklasse, Stipe Miocic en de kampioen in de lichtzwaargewichtsklasse, Daniel Cormier. Het is nog maar de derde keer in de geschiedenis van de UFC dat kampioenen uit twee gewichtsklassen tegen elkaar strijden om een titel. In 2009 mochten B.J. Penn en Georges St.Pierre vechten om diens lichtgewichtstitel tijdens UFC 94 en in november van 2016 vocht Conor McGregor om de kampioensgordel van Eddie Alvarez, tijdens UFC 205. Mocht DC winnen, dan is hij na Conor McGregor de tweede vechter die twee kampioensgordels tegelijk om mag doen.

UFC 226 wordt gehouden op 7 juli in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada.


Een Turks toetje, WAR SAKI (Bron: Youtube)