Joodse vrouw (85) op gruwelijke wijze vermoord in Frankrijk

In Parijs is Mireille Knoll, een 85-jarige Joodse vrouw, neergestoken en verbrand in haar appartement aangetroffen. Volgens de Joodse Gemeenschap kan een antisemitisch motief niet worden uitgesloten

De vrouw werd afgelopen vrijdag door hulpdiensten aangetroffen in haar appartement waar ze alleen woonde. Knoll heeft de razzia van Vel d’Hiv in 1942 overleefd, dit was de grootste razzia in Frankrijk ooit.

Uit autopsie is gebleken dat de vrouw meermaals met een mes is gestoken. Er zijn ondertussen twee mannen opgepakt die mogelijk iets met de moord te maken hebben. Zaterdag een man van achterin de twintig, en afgelopen nacht een tweede persoon die kon worden opgespoord door zijn getraceerde telefoon.

Volgens de SPCJ, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van Joden, moet het motief van de daders verder onderzocht worden. De organisatie is volgens Franse media van mening dat antisemitisme mogelijk de drijfveer is achter de gruwelijke daad.

De familie van de vrouw is ook van mening dat antisemitisme de drijfveer kan zijn. De vrouw is eerder bedreigd door haar islamitische buurman, zij verdenken hem van de moord. Het OM sluit niets uit in hun verdere onderzoek naar de toedracht van de moord.

Sarah Halimi
In april 2017 werd de 66-jarige Joodse vrouw Sarah Halimi vermoord. De dader brak midden in de nacht in haar woning in. Halimi werd meermaals gestoken en uit het raam van haar woning op de vierde etage gegooid. De dader zegde koranverzen op en riep ‘Allah Akbar’ terwijl hij haar op haar instak. Pas in maart van dit jaar sprak Justitie van een antisemitische daad. Belangenorganisaties spraken er schande van dat dit zo lang heeft geduurd.