Eindelijk grote titel verspringster Spanovic, goud Lavillenie

Op de wereldkampioenschappen atletiek in het Britse Birmingham heeft Ivana Spanovic eindelijk een grote titel op haar palmares bij kunnen schrijven. De 27-jarige Servische verspringster won brons op de WK's outdoor van 2013 en 2015, brons op het WK indoor in 2014, zilver in 2016 en brons op de Spelen van 2016.

In Birmingham sprong ze in haar vierde poging naar 6,96 meter en dat bleek voldoende om zevenvoudig wereldkampioene - vier keer outdoor, drie keer indoor - Brittney Reese van het lijf te houden. De Amerikaanse kwam tot 6,89 meter in haar vierde poging en wist zich niet te verbeteren. Sosthene Moguenara won met 6,85 meter namens Duitsland brons, haar eerste mondiale medaille.

Het polsstokhoogspringen bij de mannen leverde goud op voor de Fransman Renaud Lavillenie. Hij sprong na één foutsprong over 5,90 meter en was de enige die dat voor elkaar kreeg. Met 5,85m was het zilver voor wereldoutdoorkampioen Sam Kendricks namens de VS, terwijl vicewereldkampioen Piotr Lisek uit Polen met dezelfde hoogte brons omgehangen kreeg.