Jamaicaanse olympische bobsleester betrapt op doping

Een Jamaicaanse bobsleester, die tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang vorige maand in actie kwam, zou zijn betrapt op het gebruik van een verboden middel. Om wie het gaat is niet bekendgemaakt, maar heel ingewikkeld kan het niet zijn: alleen pilote Jazmine Fenlator-Victorian en remster/ex-sprintster Carrie Russell voldoen aan de beschrijving.

RJR News meldt dat het gaat om een positieve test op de verboden steroïde clenbuterol, wat nogal eens via besmet vlees bij mensen in het lichaam terecht komt. Dat gebeurt dan wel vaak in bijvoorbeeld Mexico of China, terwijl de positieve plas halverwege januari afgenomen werd tijdens de World Cup in het Zwitserse St Moritz.

De A-staal is positief bevonden, de atlete en de Jamaicaanse bobsleebond hebben het testen van de B-staal al aangevraagd. De president van de bond, Christian Stokes, bevestigde dat een van zijn atleten positief getest heeft. "Door de jaren heen hebben we geleerd dat het het beste is om gewoon geduld te hebben en te zien wat hier allemaal uit gaat komen", zegt Stokes.