FOK! Wat een weer: Kloteweer

Aangezien ik in de Efteling zit met alleen een mobiele telefoon, stephan5 brak schijnt te zijn en qltel de hort op is,zullen jullie het met de titel moeten doen.

Update 19:29 uur: YokiKater breekt in met een weerberichtje!

Hier en daar kan het vanavond af en toe regenen, alleen in het noordoosten valt er mogelijk nog wat natte sneeuw. De boze neerslagwolkjes trekken de komende uren het land uit. In de nachtelijke uren klaart het op en blijft het op de meeste plaatsen droog.

Maar er zijn nieuwe boze neerslagwolkjes onderweg, tegen de ochtend zal het dan ook in het zuidwesten gaan regenen. De minimumtemperatuur ligt iets boven het vriespunt in het oostelijk deel van het land terwijl het westen het mag doen met een graad of 4. De wind is er ook, matig maar aan zee krachtig tot hard, die waait ongeveer vanuit het zuidwesten. Dus tussen zuid en west in laten we maar zeggen.

En dat brengt ons bij het weer voor morgen. Gedurende de ochtend breidt de regen zich snel uit over het land maar Zeeland is aan het eind van de ochtend als eerste verlost van de boze neerslagwolkjes. De rest van het land moet wachten tot in de middag. Er is dan ruimte voor opklaringen, al zou het eventueel nog wel plaatselijk kunnen regenen. Het wordt een vrij aangename 10 graden in het uiterste noorden en een iets betere 13 graden in het zuiden. De wind is er ook, je verwacht het niet, en is matig maar af en toe vrij krachtig. Zeker aan zee en op het IJselmeer mag men op een krachtig windje rekenen. In de middag wordt het een zuidwester en neemt de kracht nog iets toe. Toedeloe! (Bron: KNMI)

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!